Hur säljer man?

Q & A från mailen:

-Jag funderar på att sälja mina gitarrer, köper ni?
Svar: Javisst, skicka mail till oscar.b@jam.se med bilder och så bra beskrivningar du kan så får du siffror på inköp, inbyte (mot varor eller presentkort) och kommissionsförsäljning (betalas ut efter försäljning). Kommer vi överens går vi vidare.

-Köper ni bara dyra vintagegitarrer?
Svar: Nej, vi köper allt som vi gillar, och som vi tycker passar i vårt sortiment. En vanlig vecka köper vi in 30-50 instrument. Allt från hela samlingar till enstaka instrument. Kolla gärna vårt arkiv med en del av de instrument vi sålt genom åren: http://www.vintage-guitars.se/gallery.php

-Jag vill komma in och göra affär med er. Hur går det till?
Svar: Kom in till butiken på Roslagsgatan 7 i Stockholm och lämna in allt du vill sälja, och visa legitimation samt lämna all info vi behöver för eventuell affär. Du blir sedan normalt kontaktad inom 7-14 dagar (beroende på hur mkt som kommer in) med en professionell värdering som du får ta ställning till. 99% av alla värderingar vi gör leder till affär.

-Jag bor inte nära butiken, och tänker på Covid 19 restriktioner, kan ni hjälpa mig med transporten?
Svar: Självklart, om vi har kommit överens om priset och vi tycker det är värt det kan vi skicka kartonger med packmaterial och förbetald returfrakt, som du sedan kan lämna in på närmaste Schenkerombud för transport till oss. Vi gör en slutlig bedömning och kollar att instrumenten inte har några allvarliga dolda fel, sedan gör vi klart affären.

-Samarbetar ni med Polisen för att förhindra försäljning av stöldgods?
Svar: Absolut, alla inköp vi gör kollas mot Godsspaningsgruppen och vi har ett nära samarbete med dem. Vi har genom åren hjälpt till i många ärenden.

Enkelt!

/med vänliga hälsningar Oscar Björklund oscar.b@jam.se
Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: johan den

Gitarrer utan trä?


Rainsong byggs 100% i Woodinville, WA, USA och tack vare en modern konstruktion med kolfiber håller de stämningen, har en oerhört stark ton och påverkas inte av det torra nordiska klimatet. Vi håller just nu på att packa upp 10st gitarrer i olika utföranden och storlekar, prisklass ca 17-35000kr, väldigt intressanta alternativ till traditionella Gibson, Martin och Taylor, kom in och testa vid tillfälle!

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

Tanglewood Crossroads Series!

Läs mer om Crossroads-serien här på Tanglewoods hemsida, en spännande bakgrundshistoria om hur Michael Sandén designade denna hyllning till gamla amerikanska instrument. Enligt oss den mest prisvärda stålsträngade gitarr man kan köpa just nu, 1595kr eller 1995kr med inbyggt miksystem, 3 olika storlekar från parlour till orchestra model och den största dreadnoughten. PSST! DET ÄR JU SNART JUL...;)

Klicka här för att lyssna på hur det låter när Johan Borgh provspelar alla 3 storlekarna, vi lade filmade och lade ut på YouTube för att demonstrera, välkommen in!

Alla modeller hittar du på vår hemsida här.

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

Vintage Guitars Sweden!

Vi har varit på inköpsresa i Texas igen och massor av fina vintagegitarrer och förstärkare ställs fram i butiken under närmsta veckan. Martin, Gibson, Fender, Hagström, etc, häng med på både hemsidan och Facebook för uppdateringar! /mvh Örjan, Rikard, Jonas och Oscar

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

Tipsar om Ashbury!

Gillar du folkmusik? Vi har ett spännande sortiment som du hittar här! Byt in dina gamla instrument och skaffa nytt!

Vi märker ett stort och ökat intresse för folkmusik i Sverige, och då inte bara Äppelbo Gånglåt (inget illa om den, det svänger ju!) utan folkmusik från världens alla hörn. Vi säljer och köper in begagnade Sitarer (Indien), mandoliner (f-style främst för amerikansk bluegrass, a-style för div andra stilar inkl irländsk folkmusik), banjos (oldtime, bluegrass, popmusik), lapsteel och pedalsteel (hawaiiansk musik), resonatorgitarrer (slide och blues), tenorgitarrer, mandolas, cittern, etc.

På ett av våra många mässbesök när vi letade efter en lämplig leverantör av nya folkinstrument träffade vi världens trevligaste gäng från England med Chris Rudd i spetsen som har lagt hela sin själ och tid på att leta reda på bra folkinstrument till en rimlig peng. Genom distributörsledet Gremlin tar de fram bland annat märket Ashbury som sedan 1995 tillverkas i olika delar av Asien med hjälp av duktiga instrumentdesigners, bla instrumentmakaren Phil Davidson.

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

Fender med 20% rabatt!

Förutom alla fina vintage-Fender från de bästa årgångarna (gitarren på bilden är till salu...) säljer vi även nya Fender.

Och vi har ett antal modeller på REA just nu, både Mexicomodeller och finare Pro och Elite, först till kvarn gäller! Länk här!

Hänger du med i Fenders modellbeteckningar? Inte vi heller. Eller jo, egentligen är det ju inte så svårt. Varje år när vi kommer på NAMM-mässan i Los Angeles får vi en genomgång av alla nyheter och trots feta stekar och en del amerikansk blasköl fastnar faktiskt lite specar, så här kommer en genomgång: Grundmodellen i sortimentet som byggs i USA har hela tiden varit American Standard, den modellen var med i katalogen 1987 till 2016 (hette tillfälligt American Series 2000-2008 men var samma sak). American Standard ersattes i januari 2017 av American Professional och då hade den fått flera uppgraderingar, bla V-mod mikar (olika typer av Alnicomagneter i polerna vilket återger strängarna jämnare) och treble bleed så att man kan rulla ner volymen utan att tappa diskant. Och såklart nya färger.

Det har även hela tiden funnits ett mellansteg innan Custom Shop-modellerna tar över och först hette den modellen Plus Series, vilket användes 1987 till 1998. Sedan ändrades namnet till American Deluxe 1998-2016. Och nu heter den American Elite. Här används alla landvinningar av ny teknik som ev kan förbättra Leos ursprungliga design. Några viktiga exempel är Noiseless-mikar som reducerar det irriterande bruset till ett minimum (generation 4 är vi uppe i, ska enligt ryktet vara snäppet bättre än de tidigare), en S1-switch som dubblar antalet mikkombinationer till 10st, däribland "i serie", "motfas" mfl, compound radius på både hals (från modern C vid översadeln till D högst upp) och greppbräda (9,5"-14" för att lättare kunna bända strängar utan att få skorrljud), locking tuners etc.

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: johan den

Testa en Blueridge!


Dags att sälja D-28:an? Se Blueridgesortimentet här!

Blueridge har fått toppbetyg i alla gitarrtidningar i många år och redan när Vintage Guitar Magazine hade en artikel med titeln "Time to Sell the D-28?" (Dec -03) var vi tvungna att kolla upp fenomenet. Våra goda vänner i Danmark importerar Blueridge till Skandinavien och de ser till att vi har ett brett sortiment med nyjusterade instrument på hyllan. Vi fick reda på att deras gitarrer i gammal stil (tänk Martin på 40-talet med mer bling) byggdes på samma fina fabrik som tillverkar de fantastiska toppmodellerna från Tanglewood, lyxmodeller åt Guild, akustiska basar åt Warwick etc. Och vi fick reda på att de förutom snygg design också har den goda smaken att erbjuda helsolida instrument från 7500kr. Tar dock inte slut där, de finaste modellerna kan lätt jämföras med riktigt exklusiva USA-byggen, tex Blueridge BR-260A Prewar Series med Adirondack-gran i toppen för 24995kr. Kom gärna in och prova!

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

Fender Player Series!Nu finns alla nya modeller från Fenders uppdaterade Player Series (Made In Mexico) på vår hemsida, kolla igenom och beställ din favorit! Första reaktionerna har varit; "Snygga färger!", "Bra priser!" och "Tuffa modeller!". Check ém out! Hela listan här. Och förresten, den stora sommarrean pågår fortfarande, passa på!

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

Sommarrea, 20% rabatt!Nu är det passa-på priser under sommaren på Jam Gitarrer, vi säljer ut massor med varor med 20% extra rabatt och förbereder oss för höstens inköp. Elgitarrer och basar från Fender, förstärkare, nytt och begagnat, ojoj, när vi gör så här brukar det gå åt fort, räknar med att ordermailen glöder de närmsta dagarna! Kolla listan!

Och vi har fortfarande en del instrument kvar som var nedsatta pga minimala kosmetiska fel från Tanglewood, stora rabatter! Kolla den listan här!

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

Äntligen Martin Guitars!

Jam Gitarrer representerar äntligen Martin Guitars igen och har sakta men säkert börjat få in många av de uppdaterade 2018-modellerna, tex de coola Black Smoke, men även självklart klassikerna som alla älskar. Kolla ALLTID med oss först om du vill skaffa en Martin, vi ger maximal service och vill få en chans att ge bäst pris, kom in och prova! Och hey; vi har alltid ett stort sortiment av begagnade/vintage Martin! Kolla in allt här!

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

The winner is...

Grattis till den lyckliga vinnaren av en grymt snygg Tanglewood Crossroads parlorgitarr som lottades ut under Homesick Mac´s årliga gitarrworkshop under FUZZ Guitarshow i Göteborg. På bilden syns vinnaren tillsammans med Oscar i samband med utdelningen. Crossroads kommer i 3 olika storlekar och kan fås med eller utan miksystem, köp din egen här! Vi har tagit in extra av dessa inför sommaren då många vill köpa en akustisk gitarr till semestern. Rekommenderas varmt!

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

Fuzz Guitarshow 2018!Gitarrmässan i Göteborg är Skandinaviens största event för gitarrnördar och vi (Oscar, Örjan och Rikard) är såklart på plats med ett axplock av vårt digra vintagesortiment, alla som är intresserade av gitarrer bör komma. Vi köper, byter och säljer hela helgen, ses där!

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

Hiscox in stock!

Jam Gitarrer har de flesta storlekar av Hiscoxcase (tillverkade i England) för gitarr i lager. Vi har sålt hundratals. Varför? De är lätta och fina och tål upp till 500kg tryck rakt ner på locket. Detta innebär att de är perfekta för resor och instrument som man är rädd om. Kom in och köp eller beställ via hemsidan!


Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den

Våren är här!

Vi firar in våren (äntligen!) med att sälja ut ett större parti (nästan 100 st) Tanglewoodinstrument som inte passerat nålsögat vid kvalitetskontrollen i England, och vi ger kraftiga rabatter, upp till 40%! En del av våra kunder har passat på att köpa flera instrument på en gång när det är så billigt.  Det kan gälla fläckar i lacken, små lackchipar, repor, missfärgningar etc, dvs inget som påverkar spelbarheten och ofta har vi svårt att hitta felen. Alla instrument är beskrivna med de ev fel som gäller. Samtliga är kollade i vår verkstad och vi ger full garanti. I partiet ingår stålsträngade gitarrer, banjos (både 4 & 5-strängade), ukuleles (alla storlekar, med och utan miksystem), ukulelebanjos, elbasar & elgitarrer. Passa på, dessa kommer att gå åt fort! Klicka här för att se alla.

Jam Gitarrer, Roslagsgatan 7, Tel 08-410 510 90

Postad av: oscar.b den