4995:-

Ehrlund Acoustic Pickup + Preamplifier

EAP System is a kit with EAP PickUp ad EAP PreAmp The EAP System Batt is a kit with the EAP PickUp and the EAP battery powered Preamp.
http://ehrlund.se/products/eap-system

Ehrlund Acoustic Pickup (EAP) är en linjär mikrofon för instrument med akustisk klanglåda som till exempel gitarr, violin, kontrabas och ethno-instrument. Den är helt svensktillverkad och bygger på samma kunskap om ljudupptagning som Ehrlunds andra produkter.

Linjär mikrofon innebär att pickupen återger en rak frekvensgång. Pickupen tar upp vibrationerna i det akustiska instrumentet, vilket gör att mikrofonen ger en mycket bra separation även i normalt ”omöjliga” miljöer där medmusikanterna genererar höga ljudnivåer på sina respektive instrument. Vid provspelning har man exempelvis fått ett mycket bra resultat även i omaka kombinationer som Heavy Metalmusik och cello. Varje instrument är unikt och placeringen måste testas fram för bästa ljud. EAP Pickup går lätt att flytta mellan olika instrument. Pickupen monteras enkelt med fästmassa på klanglådan. Det går även att montera pickupen på insidan av instrumentet via ljudhålet. 

Ehrlund Preamp har extremt lågt egenbrus och låg strömförbrukning. Den är optimerad för användning tillsammans med EAP Pickup. Den orkar driva de flesta förekommande tillbehör som till exempel fotpedaler, effektpedaler och transformatorförsedda Di-boxar. Preampen är försedd med bältesclips och kan enkelt sättas fast i byxlinningen. Den drivs av ett 9 V batteri, har en lång drifttid på 600 timmar och stängs av när output-kabeln kopplas bort. Preampen har justering för volymkontroll, grundförstärkning och fasjustering för att undvika rundgång vid livespelningar. Precis som Ehrlunds övriga produkter är preampen utvecklad och tillverkad i Sverige.

Liknande produkter till Ehrlund Acoustic Pickup + Preamplifier